Typisk Bergen

GJESTEBLOGG – Lene, snart 15 år:

Typisk Bergen. Det snør, nå som vi alle trodde det begynte å bli vår. Det er ikke så ille, tenker du, det er fint med snø. Men så i siste skoletime, ser du ut vinduet. Flott! det regner, så tenker du; jeg har jo ikke paraply…

Fyllingsdalen, Bergen, 23. mars 2017. Snø, slaps, regn…

Men enda verre skal det bli!

For når skoletimen er ferdig, går du ut og stiller deg under tak, så finner du ut at du ikke har hette heller….
Du ser på været før du skal gå hjem. Du må komme deg hjem på en eller annen måte, så det er bare å begynne å gå. Først tenker du at det ikke er så ille, men etter 20 sekunder er du blitt mye mer våt enn det du trodde du skulle bli.

Men gjett hva, det blir enda verre..

Litt lengre oppe i bakken, ser du klassevenninnen din. Du begynner å løpe opp til henne, du merker du blir våt i rumpen og skjønner ikke med det første hvorfor. Men så skjønner du det. Selvfølgelig er det jo slapsesnø på bakken, og når du løper sparker du snøen opp i din egen rumpe. Flott, de som du nettopp løp forbi, tenker sikkert at du har tisset på deg, så da begynner du å løpe enda kjappere for å komme deg vekk fra de.

Du ankommer endelig venninnen din, og merker du er veldig andpusten, og selvfølgelig veldig våt. Så der går dere, en med hette og en uten. Du merker snart ikke at det regner, siden du er allerede så våt. Du skulle ikke tro at det gikk an å bli mer klissvåt av dette regnet, men joda…

Når du og venninnen din skiller lag, da kommer den neste kalddusjen selvfølgelig, noe du burde ha sett for deg for lenge siden:

Du går langs bilveien og ser en bil, og med en gang du ser det store slapsesnø-vanndammen vet du bare hva som kommer til å skje. Du kniper igjen øynene, som om det skulle hjelpe, og når bilen har kjørt forbi og den ikke lenger er i syne, kjenner du det renner fra topp til tå. Du kan nesten ikke se hvor du går, fordi du har vannfosser som renner fra pannen og ned i øynene på deg.

Du er nesten hjemme, trakker ned i noen vanndammer her og der, så kjenner du det, vannet renner fra nakken, og ned i ryggen på deg, du får frysninger.

Men nå er du helt sikker!

Det går ikke an å bli mer våt enn det du er nå.

Lene, snart 15 år: -kom hjem fra skolen med skrivekløe i dag!

Bergen, jeg elsker deg!

Kommentarer