Jeg kjører på!

Joda, jeg har nok okket og stønnet litt i vinter… Gründerlivet har både sine oppturer og nedturer for de fleste av oss. Min ambisjon med denne bloggen er å være ekte, by på meg selv, og å vise litt av gründerlivet ”behind the scenes”.

Fornøyd engasjert rådgiver med dagens lunsj på Askvoll Brygge mellom dagens kundemøter 🙂 #selvutløser

Jeg lever av å bistå andre gründere og entreprenører med å lykkes, og er kanskje den siste som burde si noe annet enn at dette gründerlivet er det ideelle valget i livet.

Men jeg lever også av ekte mennesker.

Mennesker som er akkurat som meg selv. Mennesker som har en drøm, en ambisjon og en drivkraft om å skape noe unikt, noe i sitt eget bilde, noe som gir dem umåtelig lyst til å stå opp om morgenen og glede seg over nok en arbeidsdag med nye oppgaver, nye utfordringer og nye muligheter.

Mange dager er det akkurat slik. Vi gründere brenner for det vi tror på. Vi gyver løs på oppgavene. Vi har tro, håp og drømmer om den hverdagen og den fremtiden vi er i ferd med å skape. Vi henter energi fra omgivelsene og gode tilbakemeldinger fra fornøyde kunder. Det er en belønning og kickoff som jeg aldri har opplevd som ansatt bedriftsleder! Det er da jeg sier at ”livsglede kan ikke betales i penger”.

Men andre dager er det tungt.

Manglende forutsigbarhet og usikkerhet for morgendagens inntekt er ingen sport for den trygghetssøkende. Og med faste forpliktelser og et veletablert familieliv i bunn, så er det ingen leik når den ene parten plutselig bryter ut av det ordinære arbeidslivet og velger å bli gründer. Det påvirker hele familiehverdagen og familieøkonomien.

Vi leser så mange suksesshistorier om dem som lykkes, som tjener millioner etter få år, som ekspanderer og skaper arbeidsplasser og anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt. Men de aller, aller fleste gründerhistorier er som min. Ting tar tid.

Det er alltid godt å kjenne at man ikke er alene der man er.

Derfor velger jeg å dele både mine oppturer og nedturer her på bloggen. Kanskje til trøst og glede for andre gründere som er i samme situasjon som meg.

Nå nærmer jeg meg tre år som gründer, og det kjennes litt ut som ”vinn eller forsvinn”. Jeg har valgt ”vinn”. Med familiens støtte i ryggen. Hvor heldig er ikke jeg da!????

Forrige uke kjøpte jeg meg ny iPhone 7. For en luksus! Men den gamle mobilen min, en iPhone 5, har fulgt meg i fire år nå, og er begynt å fuske. Ergo var det et tvingende behov å fornye den. Men så er det et annet luksusprobem; jeg har faktisk ikke hatt tid til å ta i bruk den nye mobilen enda! De siste dagene har nemlig vært fylt med så mange møter, så mange kundeoppdrag, så mange samarbeidspartnere og så mange muligheter!

Bildet er tatt på Fure fergekai i ettermiddag. Fergen retunerer til Askvoll og jeg setter kursen mot mitt paradis i Skifjord, 20 minutters kjøretur herfra.

Etter snart tre år i ”gamet” begynner det nemlig virkelig å bli en business ut av dette.

Hjerteblad Bedriftsutvikling er blitt kjent og godt etablert i markedet her i ytre strøk. Jeg har fått mange vidunderlige kunder og gode referanser, og det ene fører til det andre. Kundene mine anbefaler meg, det kommer nye muligheter min vei stadig vekk. Jeg er nå i en situasjon der jeg kjenner at jeg må prioritere og kanskje velge bort noe. Det er utrolig spennende å være kommet så langt!

Og da er det bare litt for dumt å gi opp nå.

Det er nå det virkelig gjelder å stå på videre og gå for det jeg tror på! Jeg bygger stein på stein. Grunnmuren er på plass, og grunnmuren er solid fundamentert. Det er nå selve byggeprosessen begynner.

All statistikk underbygger også mine erfaringer. Det er ingen dans på roser å blir gründer. Det er ingen selvfølge å overleve de første årene. Siste oppdaterte statistikk fra SSB viser at kun 37,2 prosent av de nyetablerte selskapene overlever de tre første årene. 1. april i år er det tre år siden jeg tok skrittet ut i gründertilværelsen. Å være en del av denne eminente statistikken er en seier i seg selv.

Med ny iPhone og vidunderlige kunder i porteføljen, må jeg bare si at jeg tross all usikkerhet er superhappy og klar for tre nye år som #engasjertrådgiver

 

Og når dere ser disse bildene fra min arbeidsdag i dag, så er det vel ikke til å undres over at selv en ekte og patriotisk bergenser synes at Fjordkysten er det vakreste sted på jord! Jeg føler meg superpriviligert som kan tilbringe så mange arbeidshverdager her i denne vakre regionen 🙂

#ilovemyjob

#ilovesognogfjordane

 

Ærlig gründerhilsen fra
Merete

Kommentarer